Οι φυσικές ιδιότητες του λαδιού καρυδιάς στη φροντίδα του δέρματος

Αν και το λάδι καρυδιάς χρησιμοποιείται στη μαγειρική, είναι ένα εξαιρετικό λάδι περιποίησης του δέρματος που αφήνει το δέρμα σας απαλό και λείο και αισθάνεστε υπέροχα. Αν σκεφτεί κανείς ότι τα κύρια συστατικά του περιλαμβάνουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που απορροφώνται πολύ εύκολα από το δέρμα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το λάδι είναι ένα τόσο δημοφιλές φυσικό προϊόν περιποίησης δέρματος.

Ένα σημαντικό πρόβλημα με τα εμπορικά έλαια και λοσιόν περιποίησης δέρματος που διατίθενται στα περισσότερα καταστήματα είναι ότι περιέχουν συνθετικές χημικές ουσίες όπως απορρυπαντικά και επιφανειοδραστικά που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας. Μπορεί να μην το παρατηρήσετε στην αρχή, αλλά τελικά μπορεί να αισθανθείτε ένα σφίξιμο καθώς το δέρμα σας στεγνώνει, αντί να σας αφήνει μια μεταξένια αίσθηση όπως αυτή που παρέχει το λάδι καρυδιάς. Αυτή η αίσθηση στεγνώματος προκαλείται από τη στυπτικότητα πολλών σύγχρονων φθηνών προϊόντων «περιποίησης του δέρματος» που παρασκευάζονται με φθηνά χημικά μαζικής παραγωγής.

Αυτό δεν συμβαίνει με τα προϊόντα περιποίησης δέρματος με βάση το λάδι καρυδιάς. Αυτό συμβαίνει επειδή, αντί να περιέχει απορρυπαντικά που καθαρίζουν το δέρμα σας αρκετά σκληρά, αυτό είναι αυτό που είναι γνωστό ως αναγεννητικό έλαιο που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε πιο ώριμα δέρματα όπου έχει ελαφρές όξινες ιδιότητες που σκοτώνουν τα ανεπιθύμητα βακτήρια του δέρματος. Αν και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε αυτό που είναι κοινώς γνωστό ως δέρμα με ακμή, το λάδι καρυδιάς είναι επίσης αποτελεσματικό στην καταπραϋντική του ηλιακού εγκαύματος και του εκζέματος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το λάδι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κανονικό δέρμα. Αντίθετα – είναι ένα πολύ απαλό λάδι που κάνει το τέλειο δέρμα σας να αισθάνεται χαϊδεμένο στην πολυτέλεια, και η ιδανική λύση για μια βραδιά με ένα μακρύ ζεστό μπάνιο, ένα ποτήρι κρασί, ένα κουτί σοκολάτες. Και ένα τρίψιμο σώματος με υπέροχο αρωματικό πολυτελές λάδι καρυδιάς.

Δεν θα το πετύχετε αυτό με κανένα από τα πολλά εμπορικά προϊόντα που ισχυρίζονται ότι κάνουν το ίδιο με το λάδι καρυδιάς. Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε προϊόντα περιποίησης δέρματος με λάδι καρυδιάς και να ελέγχετε προσεκτικά την ετικέτα για τυχόν συνθετικά συστατικά. Αυτό δεν περιέχει καθόλου – μόνο λάδι καρυδιού.

Όταν ελέγχετε τις ετικέτες, ψάξτε ιδιαίτερα για λαυρυλοθειικό νάτριο ή θειικό λαυρήθ (το ίδιο πράγμα): είναι ένας χημικός σταθεροποιητής αφρού που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας και ακόμη και να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Θα βρείτε αυτό το επιφανειοδραστικό σε προϊόντα μπάνιου επειδή είναι σχετικά φθηνό και χρησιμοποιείται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους καλλυντικών προϊόντων που περιλαμβάνουν αφρό. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του τύπου συστατικού που μπορείτε να βρείτε σε συνθετικά καλλυντικά προϊόντα που δεν θα βρείτε σε φυσικά.

Το λάδι καρυδιάς είναι ιδιαίτερα απαλλαγμένο από συνθετικές χημικές ουσίες και χρησιμοποιείται επίσης σε προϊόντα μπάνιου όπως λάδια μπάνιου, καθώς και σε βάλσαμα για τα χείλη, λοσιόν και κρέμες προσώπου και σώματος. Χρησιμοποιείται επίσης σε αντιρυτιδικές κρέμες για το δέρμα γύρω από τα μάτια και το στόμα, αλλά και ως λάδι μασάζ. Τα οφέλη ενός τέτοιου φυσικού ελαίου για τη φροντίδα του δέρματός σας δεν μπορούν να υπερτονιστούν, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί βλάβη και ερεθισμό του δέρματος έρχονται σε επαφή με τα συνθετικά συστατικά των εμπορικών παρασκευασμάτων.

Σχολιάστε